Sider

11 september 2011

Sushi med bismak av thai

Anmeldelse av restauranten
Art of Sushi, Elisenbergveien 19

Mat: 4-5
Meny: 5
Miljø: 5
Service:4
Pris: 4
Totalt: 4+

Selv om vi ikke hadde reservasjon, fikk vi fliken av et firemannsbord midt i den nokså fulle restauranten på Frogner. Atmosfæren her er deilig – det er som å være pakket inn i varme håndklær på et spa. Lyset er dempet, mens store lamper, noen funkis, noen mer chic. Veggene går i lun brun og lilla, og bak den lange sushidisken står blide, unge kokker. Menyen er imidlertid omfattende, og
inkluderer i tillegg til japansk mye thai, noe som krever et varmt kjøkken i tillegg til det kalde.

Vi får et glass fin musserende som aperitiff, og den første av fire rettene er en salat med fritert softshellkrabbe. På en tykk seng av knusprig isbergsalat ligger perfekte avocadoskiver med små, røde flyvfiskrogn. På toppen troner delikate tempurastykker med knasende sprø og deilig søt krabbe. Krabben er rullet i raspet ingefær, noe som gjør stykkene usedvanlig dekorative, samtidig som de gir et deilig sting. Over salaten er det rislet en god, sterk chilimajones. En meget vellykket rett.

Den litt sure damen som har vært servitøren vår så langt, byttes ut med en smilende og vennlig mann med så lys stemme at vi ikke helt får med oss hva han sier når han presenterer retten. Men at han gjør det, er svært gledelig. Vi får en båt med nigiri og spreke maki som skal glede oss overmåte. Salmon wasabi special er en usedvanlig vellykket maki som i menyen beskrives som ”fritert scampi og grønnsaker pakket inn i rå laks med wasabikremsaus”. De lekre strukurene brytes mot hverandre som en liten symfoni inni munnen. En annen fulltreffer var makien Salmon Sandwich, som overrasker positivt med både fritert og rå laks, samt grønnsaker og fritert nori. Ellers smaker sushien svært godt, men av de enkle og elegante nigiriene er det smørfisken som skinner mest. En skal være forsiktig med smørfisk, men denne er virkelig så smørete at den smelter på tunga. Ufattelig godt.

Etter sushien får vi en varm thairett. I en smakfull teriaky- og østerssaus seiler et delikat stykke stekt kveite. Fisken gir helt riktig tyggemotstand, og skiller seg fint når en pirker i den. Den er saftig og har fine grillstriper. Tilbehøret, blant annet grillet gulrot, potet og brokkoli, er nesten som en gest til den norske tradisjonsmaten å regne. Likevel blir det litt i overkant traust, og vi lengter tilbake til sushien. Til dessert får vi et temmelig ordinært stykket ostekake med is og jordbærsaus.

Vi er her med Groupon-kupong, og er spent på om vi blir like godt behandlet som de andre gjestene. Om de skjønner potensialet i groupon; føler vi oss som freeloaders som egentlig ikke har noe der å gjøre, risikerer frognerrestauranten å skremme vekk noen potensielt svært gode naboer. Vi får en sur og en blid servitør, og kommer utvilsomt tilbake for deilig sushi.

Konklusjon: Skal en spise på Art of Sushi, er det sushi og tempura en skal gå for. Denne delen av menyen strekker seg mot de aller beste. Thai-retter og kake får en bedre og rimeligere andre steder.


1 kommentar:

  1. Hurra! Endelig en ny anmeldelse! De er alltid så morsomme å lese, Anna! Sushien hørtes helt himmelsk ut... kanskje jeg må ta meg en tur?

    SvarSlett