Sider

04 oktober 2006

No villj æ færrå te Brasiiiiiiiiiil!
Igår var det Venezia i Oslo, og paraply var overhodet ikke til hjelp, for - skulle man bruke den mot regnet eller mot alle bilene som sprutet alt de orket. Men for all del - det er gøy med litt vær.

Jeg burde sikkert ikke snakke høyt om det engang, for jeg tror egentlig ikke vi kommer med, men Jonas og jeg har DRITLYST til å dra med LAG/Fredskorpset til Brasil til våren. Vi har jo tid - jeg er ferdig med bacheloren og skal ikke studere mer før til høsten, og Jonas tar bare frie emner, og er fri som fuglen. Det er DET semesteret som passer! Dessuten er vi i ferd med å bli for gamle - de har i prinsippet 25-årsgrense.

Og selv om det ikke er teaterhøgskolen (10/600) så er det nok ganske vanskelig å komme med (10/60). De andre søkerne er nemlig så fryktelig flinke, og har gjort så mye flinkt og fikst (vært sentral OD-leder f.eks). Men Hanne som sitter i utplukkingskomiteen mente at de ønsket folk med forskjellig type erfaring. Så hva bør Jonas og jeg spille på i søknadene våre?

Jonas: meget gode datakunnskaper (etterlyses!). Gutt (de kvoterer). Realfag (de er litt lei av HF/SVere). Steinerbarn (filosofi som passer overens med deres tankesett).

Anna: erfaring med jordbruk, teater, politikk, formidling, språk.

Hva mer? Hjelp! De spør sikkert om alle sånne klassiske intervjuspørmålene. Hva er gode/dårlige egenskaper. Hvem er du i en gruppe. Hvordan beskriver vennene dine deg.

Kan jeg få litt hjelp?

2 kommentarer:

  1. LAG-intervju er litt skummelt. Syntes jeg den gang i hvertfall... De stiller masse spørsmål som skal vise hvor vár du er for ulike kulturer, som skal avsløre dine holdninger til diffuse begreper som nord/sør-solidaritet", "utvikling" osv.
    Bortsett fra det er dine tanker om deg selv som en del av en gruppe og alt sånt veldig sentralt.
    Ønsker dere LYKKE TIL!

    SvarSlett
  2. Det er vanskelig å beskrive seg selv som en del av en gruppe (i hvert fall for nordmenn som ikke har trening i å skryte). Men når det gjelder hva dine venner sier om deg, og hvordan "gruppen" oppfatter deg, kan jeg si følgende: Du er den typen person som greier å komme i kontakt med mange mennesker, inkludere alle, samle en gruppe og få ting gjort. Selv om Inter i utgangspunktet er en relativt samlet gruppe fra før, er det faktisk ikke sånn at alle snakker med alle. Men jeg har inntrykk av at du har kontakt med de fleste, og at du (i større grad enn flere av de andre fadderne) har beholdt en lederrolle.

    SvarSlett