Sider

18 februar 2011

Tapastur til Løren

Toro Toro på Løren

Anmeldelse av Toro Toro, tapasrestaurant på Løren. 

Vi tester for første gang GroupOn, dette nye konseptet som ved første øyekast ser ut som et pyramidespill, men som ved nærmere ettersyn viser seg å være en slags ny markedsføringskanal for servicebedrifter som gjerne vil tiltrekke seg nye kunder. Poenget er at de gjennom GroupOn en eneste dag tilbyr en temmelig stor rabatt for noe de uansett selger. Vi kjøpte altså en kupong til 225 kr, og fikk en meny som egentlig koster 560 kr. Et godt tilbud, selv om vin og denslags selvsagt kommer ved siden av.


Vår første Groupon-tur gikk til Toro Toro på Løren. J trener der hver torsdag kveld uansett, og han mente at det gikk fint å gå på restaurant først (,den tankeløse optimisten). 11 retter med dessert og kaffe, 3 glass vin og greit brød med aioli for 225+205=430 kr er helt klart et røverkjøp, og den normale prisen på 775 er antakelig grei. Maten er nemlig overraskende god.
Kjøttbollene smaker hjemmelagd, og tomatsausen likeså. De marinerte scampiene er spretne i munnen, og de paprikadynkede potetbåtene krispe og sprø. Kyllingspydet var saftig, og mandlene det var overrislet med var en herlig kontrast. Den lille, friterte ostbollen var en deilig bombe, og det var helt ok at hver bare fikk én av den. Aiolien er litt for hard og majonesaktig for min smak, men går likevel ned på høykant – særlig i kombinasjon med potetene fungerer den fint. 
Squashsuppen, som har kommet på menyen fordi gazpachoen konsekvent ble sendt ut var ble i utgangspunktet presentert som "varm", men var nok heller lunken, dessverre, men god på smak. Bruschettaen skulle egentlig hatt tapenade (en krem av knuste oliven og ansjos) men hadde heller fått en liten dert tomatsaus på. Det var ikke så innbydende, men smakte greit. På toppen av alt dette kom en fet og mild tortilla – potetomelett. 
Manchegoen hadde fått følge av en tomatpesto som kanskje ble litt mye, siden det også var en kladd balsamicosirup like ved, samt at osten var sauset i en olivenolje. Alt dette greide likevel ikke å skjule at manchegoen kanskje ikke var av de modneste og mest smakfulle, og serrano-skinken mener jeg smakte litt rart. J mente ikke det, men jeg mener den var litt uggen, selv om den for så vidt så grei ut. 
Desserten var en creme catalàn med skogsbær på, en vanilje- og sitronpudding med sprøtt sukkerlokk som var deilig å knekke. Kaffen kom på kjøpet - nok en hyggelig gest fra den vennlige servitøren. 
Menyen var gjennomført tradisjonell, men det er også å forvente på et sted som går så inn for å være spansk. Det hadde imidlertid vært stilig om de hadde klint til med noen særegenheter, men jeg forstår fra nabobordet at en viss avokado med mandler og sitron kunne være en slik en. 
Lokalet er ganske strøkent, men ikke stivt, med vennlige røde lys og puter, og ren og pen do. Servitøren vår er også temmelig kameratslig, men mild og snill og perfekt oppmerksom. Hun gjetter raskt at vi er GroupOn-gjester, og det skal vise seg at denne sorten utover kvelden kommer strømmende på. Så mange at det nok må bli noe ensformig og samlebåndsmessig der ute på kjøkkenet. 
Tapasrestauranten på Løren er lillebroren til Toro Toro i Vika, og er slett ikke noe dårlig alternativ for den som vil ha litt spansk sødme og flamme en torsdag kveld.

2 kommentarer:

  1. Moro, var det mye mat? Vurdere det tilbudet selv

    SvarSlett
  2. Det var nok mat, men ingen uendelig overflod. Men nå er vi to temmelig glade i mat, da..

    SvarSlett