Sider

25 oktober 2011

Indisk dal


Jeg ble inspirert av linsesuppelunsjen til Stine på jobb i dag, og gikk hjem og lagde dal. Men jeg gadd ikke bake nanbrød, da. Det gjorde ingenting - vi ble kjempemette og glade likevel.

Oppskriften er lånt fra en matblogg, og tilpasset littegrann.

2 kopper røde linser (jeg liker å blande 2-3 sorter linser, både røde, grønne og gule. Fint blir det óg)

3 ss ekstra virgin olivenolje
2 gule løk, finhakket
1 ts malt spisskummen
1 /2 ts malt kardemomme
4 fedd hvitløk, finhakket
2 ss finhakket ingefær
8 dl grønnsakkraft
2 dl hakkede tomater, med juice
1/3 kopp hakket koriander
1 ts malt gurkemeie
salt etter smak
1 grønn og en rød chili, finhakket u/frø
Safta av 1/2 sitron

Vask linsene og la dem renne av. Varm oljen på middels høy varme. Surr løken til den er myk, ca 5 minutter. Tilsett spisskummenfrø, kardemomme, hvitløk og ingefær. Rør sammen og la det putre og syde og dufte. Ha i resten av ingrediensene unntatt sitronsafta. Hvis du ønsker en lapskauslignende dal deretter bruke 8 dl grønnsaksbuljong. Hvis du foretrekker en tynnere dal kan du bruke bruke 1,5 liter. Kok opp og skru ned varmen til det småkoker. Småkok i 15-20 minutter til linsene er myke.  Rør inn sitronsaft rett før servering. Nok til 5-6 personer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar