Sider

26 januar 2007

Puppesuppe

Idag har jeg lært hele Garota de Ipanema. Den er veldig veldig trist og fin, men da vi skulle prøve å beskrive henne etter å ha øvd på sangen, fant vi fort ut at vi antakelig ikke hadde vært helt begeistra for stilen hennes (vi er åtte jenter og to gutter). Etter all sannsynlighet har hun nemlig tanntrådbikini og silikon både her og der.

Damen som satte vaksiner på Jonas og meg hadde selv vært på brigade, og ble kjempebegeistret over at det var det vi skulle. "Brasil er et flott land", sa hun, "men det rare er at de er så usannsynlig kroppsfikserte. Selv folk som ikke har så mye penger kan finne det for godt å spare til både en og flere plastiske operasjoner. Jeg hadde en brasiliansk venninne, meget oppegående, og hun hadde fikset på både pupper og lepper. Det er helt normalt."

Hjelp. Og vi som kommer der bleike som lakner, rett til karnevalet i São Paulo. Vi skal nok være vakre syn sammenlignet med as meninas. Vi skal passe oss litt når vi kommer på bygda også. Nordmenn på tur har en egen evne til plutselig å skulle være mest mulig Slask. Men selv om bygdefolket vi skal besøke er fattige, kan vi vente at de er meget rene og pene i tøyet. Om klærne ikke er nye, er de helt sikkert hele. Ane, den ene kurslederen vår, forteller at hennes vertsfamilie skammet seg litt over at hun gikk rundt med hull i buksene og at hun tok et skaut over hodet når hun ikke fikk vasket håret på et par uker.

Vi skal forresten backpacke litt, altså. Fra 1. juli til 23. juli omtrent. Er det noen som har gode tips og ideer er de most welcome. Vi skal sannsynligvis til Amazonas, til fossen Sete Quedas, til Rio, Buenos Aires og kanskje rundt i Argentina, Uruguay og Paraguay, men ikke så mye lenger. Det er langt nok - vi skal stort sett holde oss sør i Brasil, i delstaten Santa Catarina, fram til 1. juli.

Dagens uttale :Det finnes mange ord for jente. Garota, menina, moça, rapariga, miúda.

Dagens Visste Du: Brasil var diktatur fra 1930- 1954, under presidenten Vargas, som er en nasjonalhelt. Han førte en relativt heldig blanding av fascismeinspirasjon ala nasjonalisme og korporativisme og et fokus som gikk videre enn Minas Gerais- og São Paulo-regionene hvor de store kaffebøndene og kvegbøndene (Café com leite-alliansen) holde til. Dette gjorde at hele landet ble industrialisert. Vargas var inspirert av Mussolini, men endte opp med å støtte USA med 20 000 soldater (på ski i Alpene) under 2. verdenskrig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar