Sider

06 juni 2011

Tortellini eventyrlico


Den beste pastaen jeg noen gang har smakt, lagde jeg faktisk selv; store tortellini med mozarella, nøtte- og skinkefyll. NAM!

Pastadeig:
4 dl mel (durum tipo 00)
1 ts salt
4 egg


Fyll:
50 gr løvtynn pastramiskinke, i småbiter
100 gr bøffelmozarella, i biter
8 biter frossen spinat, tint
2 sjampinjonger, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 charlottløk, finhakket
Valnøtter, grovhakkede
Litt andefett jeg hadde liggende
Litt hjemmelagd pesto

Hjemmelagd pesto:
En potte frisk basilikum
Lettristede pinjekjerner (eller valnøtter)
God olivenolje
Parmesan
Sitron
Litt hvitløk

Pastadeigen kjøres i kjøkkenmaskin, og skal være akkurat slik at den smuler seg. Så knas den godt og vel sammen. Deigen var kjempegod å jobbe med. Sett i kjøleskapet en halvtime.

Fyll: Jeg tinte spinaten sakte i en panne, sammen med andefettet. Da den var bløt, tok jeg panna av plata og rørte  inn de andre ingrediensene og lot alt stå. Det er viktig at fyllet er ganske tørt.

Pesto: Skyll og tørk basilikumbladene, rasp osten, og kjør alt sammen med stavmikser.

Tortellini: Pastamaskinen har dessverre krepert, så all kjevling og bretting ble gjort for hånd. Det gikk fint. Brett og kjevle vel og lenge. Kjevle stimlene tynt, og stikk ut rundinger med et stort kjøkkenglass. Legg på fyll og klem kantene pent sammen.

Kok opp en stoor kjele med vel saltet vann, og kok tortelliniene i 2 minutter så de er herlig al dente.

Legg dem i et dørslag og gi dem et par gode skjeer med fersk pesto. Rør kjapt rundt, og server. Dødsgodt!

Dette ble fire porsjoner. Siden vi bare var to, frøs vi ned halvparten før vi kokte den. Det skal visstnok funke bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar