Sider

10 januar 2012

Ville orangutanger på Kinabatangan-elva


Etter Elefantdagen, kom Orangutangdagen. Vi stod opp kl. 6, og var ute i båten med guidene Jacob og Eddie, samt og det rare paret som ikke var et par, men en blid malaydame og en noe mutt og rar nordmann, som aldri tilkjennegav for oss at han var norsk.

Først så vi fugler. Så kom vi til et område der de andre så en orangutang som gjemte seg bak to trær. Jeg så den først da den hoppet ned, og hang etter en arm. Heldigvis kom vi forbi et område der det bodde en større hann. Ham fikk jeg sett ordentlig, ordenlig. For en flott fyr. Han var majestetisk, og satt oppe i et tre som hang utover elva, og spiste frukt og blader. Han var lett å få øye på, og han stirret ned på oss. Det store, rustrødoransje dyret har et vakkert ansikt, vennlig nesten, og framstår ganske søt og flott på en gang.
Siden kjørte vi inn en smal, liten elv, og kom til en av elvas flere oxbow lakes. På vannet der vokste et vakker teppe av grønt, med hyasintaktige blomster. Langs elva bor mange fantastiske fugler. Vi så flere flotte hornbills (nesehornfugler), de med hvit casque (et horn på toppen av nebbet), og flere fargerike, små, kule king fishers i blått, gult og oransjerødt. Svømmende i vannet på vei tilbake så vi en stor øgle – monitor lizard med tunga følende ut av munnen. Vi så også de rampete langhalete makake-apene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar